Gebouw symboliseert overgang stadscentrum en omliggende woonwijken

Uitgangspunten voor het ontwerp waren onder andere de situering waarbij de plek bijna letterlijk de overgang is tussen het stadscentrum en de omliggende woonwijken. Tevens was de gebouwde omgeving ook een inspiratiebron.

 

Aan de ene kant is rekening gehouden met het plan aan de achterzijde, een woonvoorziening voor cliënten van Pergamijn dat evenals de Elsresidentie gebouwd is door Woonpunt en waar ook Coonen Metz de architect was. Ook is rekening gehouden met de bebouwing aan de Kastanjelaan waarbij een goede aansluiting aan de korrel van deze straat belangrijk was. Uiteindelijk betekende dit dat het gebouw uit delen is opgebouwd waarbij het hogere gedeelte aan de stadszijde aansluit en het lagere aan de woningen.


In vormgeving en materialisering is dit doorgezet: blokken waarin gaten geprikt worden terwijl de koppeling van de blokken door glazen puien de algemene functies ondersteunt, bijvoorbeeld het entreegebied, gezamenlijke woonruimte, etc.
Het metselwerk had als inspiratiebron het monument, maar dit is vertaald met een eigentijdse baksteen in een speciale verwerking.

  • Start:Mei 2012
  • Oplevering:Mei 2013
  • Opdrachtgever:Woonpunt
  • Bouwdirectie:Woonpunt

Deelnemende bedrijven