Samen met gebruikers bouwen aan resultaat

Op het terrein van Kempenhaeghe heeft Huybregts Relou de nieuwe school gerealiseerd voor de bovenbouw Havo / VWO van de school 'De Berkenschutse'. Het pand van circa 3.100 m² biedt plaats aan 200 leerlingen.

 

De realisatie van het gebouw heeft 22 weken geduurd. Door een goede voorbereiding en met de juiste partijen vroegtijdig aan tafel te gaan is de doelstelling om voor eind januari 2014 op te leveren ruim gehaald.

 

Door gebruik te maken van grote overspanningen in de vloeren en een eenduidige draagstructuur is het gebouw aan te brengen is het gebouw flexibel voor de toekomst en vrij indeelbaar. Tevens is er rekening gehouden met het begrip frisse school. Het doel hiervan is het realiseren van een gezonde, comfortabele en zo energiezuinige school binnen het beschikbare budget. Hierbij valt te denken aan een goede luchtventilatie co2 gestuurd, hoge plafonds, goede en energie zuinige verlichting, hoge EPC, goede akoestieke waarden zowel ruimteakoestiek als beperking van geluidsoverdracht van buiten en de installaties.

 

Voor de start van de bouw en gedurende de bouw is er nauw samengewerkt met de school, architectenbureau Versleeuwen en Huybregts Relou. Door deze samenwerking zijn de vele suggesties van de leerlingen opgenomen in het bouwwerk, hierbij valt te denken aan kleurstellingen, afmetingen bepaalde ruimtes en indelingen.

 

Om het gebouw echt van de leerlingen zelf te laten zijn, zijn tijdens de bouw diverse momenten geweest waarbij de leerlingen zelf mee hebben gebouwd, het leggen van vloerplaten, storten van de fundering en het lijmen van de wanden zijn hier de voorbeelden van.

 

Kortom een mooi gebouw waar De Berkenschutse nog jarenlang veel werk-, leer- en speelplezier kan en zal beleven.

Deelnemende bedrijven